Föräldrargrupp

Så, idag var vi på första föräldragruppmötet. Vi påbörjade det ganska sent, för det har varit semster och så hela sommaren, och vi hade inte mycket tid i augusti. Men nu är det dags. 
Lite nervösa innan, man blir ju alltid det så fort man ska vara i grupp med nya människor. Men jag tyckte det gick bra. 
Barnmorskan var jättetrevlig och hon har varit barnmorska sen 79, så hon vet vad hon pratat om ;) mötet varade i nästan 2 timmar idag, och under den tiden fick mycket info om de olika förlossningsfaserna. Har ju läst en del innan så visste ju det mesta som sades idag. 
Men vi fick även börja öva på andning och sådär. Jag har lite svårt för att andas ut genom munnen, brukar oftast andas både in och ut genom näsan. Så det blir att träna på det där mycket hemma. Vi fick även ge varandra lite massage som belönig när vi hade andats, det ska Anders få ge mig mycket av sen efter varje värk, haha! 
Och vi avslutade det hela med en maratondans. Kommer bli mysigt det på förlossningen sen :) 
Lite roligt oxå att jag skojjade med Anders innan vi gick dit om att jag säkert kommer vara den som gått längst men ändå vara bland de minsta, och jovisst! Jag har bf först av alla, men ändå känns min mage minst xD 

Något jobbigt som hände under föreläsningen var att jag fick några jobbiga sammandragningar och en jäkla smärta i ryggen. Kände hur hela jag började svettas, verkligen så det rann i ansiktet, och hur yr i huvudet jag blev. Började tjuta i öronen oxå. Var helt hundra på att jag skulle svimma, men slapp det som tur var. Istället mådde jag sådär i 10-15 min. Skitskumt. Och feg som jag är så sa jag inget heller, utan jag bara satt där :( men men.

Nästa gång ska vi ses uppe på förlossningen och få kika runt där lite. Har ju redan fått mig en tjuvtitt när jag var där för några månader sen och kollade upp mina blödningar. 
Villet jag för övrigt fick lite av i dagarna. Och jobbiga sammandragningar. Var nästan rädd att det skulle starta nu. Men det är nog bara i förebyggande syfte, för att ge mig lite hum om hur det kommer vara sen ;) 

Imorgon ska vi till Ikea med svärmor iaf och köpa hem spjälsäng :D sen har vi typ allting redo här hemma. Lite mer fix till skötbordet bara. Tjoho! 

monstrousellen.blogg.se

En blogg om mig, mitt liv, mitt fotograferande och min graviditet.

RSS 2.0