Glukosbelastning.

För några månader sedan försökte jag mig på det omtalade glukostestet på mvc.
Man måste fasta från 20.00 kvällen innan, vilket alltid är jobbigt. Just då led jag av graviditetsillamående, för det var fortfarande ganska tidigt i graviditeten, och på morgonen innan jag skulle dit så spydde jag för första gången. Det bådade ju gott :s Gick dit ändå och försökte. Fick i mig sockerlösningen och satte mig ner och väntade. Men efter en halvtimme kom allting upp igen, så det var inte så lyckat.
Nu var det dags för ett nytt försök.
Jobbigare att vara utan mat denna gången dock. jag äter alltid något på kvällen vid runt 23-tiden. men nä, inget sånt igår. och att vakna och inte få äta någon frukost, åååh, jobbigt!
Tog mig dit iaf, stick i fingret, drack sockerlösningen utan problem igen och satte mig ner och började läsa Cirkeln. Kände att det gick bättre denna gång. magen kurrade lite såklart. Efter en halvtimme så kommer det in en tjej på mvc som jag pratat med ett tag på instagram. Blev lite chockad, men kul att äntligen få träffa på henne. Hoppas på att kunna ta en fika med henne snart. Kul om man blir vän med någon här uppe som är så nära en själv i graviditeten. :)
Iaf så fortsatte jag läsa och typ en timme senare började ögonen gå i kors och jag kände att jag började må lite smått illa av hungern. Så abd om att få lägga mig en stund. Sov en kvart och sen var tiden som tur var slut och det var dags för nytt stick i fingret. Alla värden såg bra ut och jag kan fortsätta äta som vanligt utan att oroa mig för någon diabetes. Så skönt att det gick lätt denna gång :)

Nu hoppas jag på lite sommarvärme snart igen. Har så mycket jag tänkte hinna med nu de närmsta veckorna innan sommarkortet tar slut. Ska hinna träffa så många människor, och vill hinna mysa vid havet mycket med Anders oxå. Får la hålla tummarna på bättre väder :)

Här kommer några fler bilder från fotograferingen med fina Helga för någon månad sen :)

 
 

monstrousellen.blogg.se

En blogg om mig, mitt liv, mitt fotograferande och min graviditet.

RSS 2.0